Annecy

 

FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE

Annecy

af Lars Haagen Petersen

Annecy er en af Europas smukkeste byer, og det skyldes til dels de mange kanaler, der løber gennem byen og på grund af den klareste og reneste sø i Europa - Lac d'Annecy. Byens centrum kan dateres tilbage til middelalderen, hvilket på ingen måde gør den mindre charmerende.

 Annecy-søen- September 2009

Annecy har en lang og rig historie, der går tilbage til romertiden. Byen var engang hovedstaden for greverne af Genève, og senere for hertugerne af Savoyen. Byen har bevaret mange af sine historiske bygninger og monumenter, såsom det imponerende Château d’Annecy, det gotiske Palais de l’Isle og den romanske katedral Saint-Pierre. Byen er også kendt for sin gamle bydel, som er fyldt med farverige huse, brostensbelagte gader og blomsterfyldte kanaler. Byen har fået kælenavnet “Alpernes Venedig” på grund af sin romantiske atmosfære.

Wanted

Desværre er der mange turister, der også har fundet vej til denne by, og det har gjort det næsten umuligt at køre i Annecy - og hvad der er værre - det er næsten umuligt at parkere en bil. Hvis du planlægger at overnatte i byen, er et godt tip at finde en bolig med egen parkeringsplads, ellers skal du muligvis parkere bilen et par kilometer fra centrum.

Palais de l'Isle jail - Det gamle fængsel - September 2009

Palais de l’Isle jail er en gammel borg fra det 12. århundrede, der ligger på en ø i floden Thiou i Annecy. Den blev oprindeligt bygget som en fæstning og et toldsted af greverne af Genève, som havde magten over byen. Senere blev den brugt som et møntværksted, et palads, et retslokale og et fængsel. Den har også været kendt som “huset i skibets form” på grund af dens karakteristiske udseende.

Palais de l’Isle jail har været vidne til mange historiske begivenheder og personligheder. Den har huset berømte fanger som François de Bonivard, en schweizisk patriot, der blev inspireret til Voltaire’s digt “Le Prisonnier de Chillon”, eller Jean-Jacques Rousseau, en fransk filosof, der blev anholdt for at have skrevet “Émile ou De l’éducation”. Den har også været scenen for dramatiske retssager, som den mod Jeanne d’Arc’s mor, Isabelle Romée, der blev anklaget for hekseri i 1430. Palais de l’Isle jail er i dag et museum og et center for arkitektur og kulturarv. Det tilbyder et spændende indblik i byens historie og identitet. Det viser også nogle af de originale celler og torturinstrumenter, der blev brugt i fængslet.

Fra Pont des Amours to Vassé-kanalen i Annecy – Oktober 2009

De mange turister har af indlysende årsager sat deres præg på byen, der har 120.000 indbyggere. Alverdens restauranter og souvenirbutikker er dukket op, men heldigvis uden at være så påtrængende, som man ser så mange andre steder.

Annecy-søen er den næststørste naturlige sø i Frankrig, og den tilbyder mange muligheder for aktiviteter som svømning, sejlads, kajakroning, fiskeri og vandski. Omkring søen kan man nyde den fantastiske udsigt over de omkringliggende bjerge, som er en del af Alperne. Man kan også vandre, cykle eller køre langs de mange stier og veje, der forbinder de maleriske landsbyer og landskaber. Om vinteren kan man nemt nå nogle af de bedste skisportssteder i Frankrig, såsom La Clusaz, Le Grand Bornand og Megève.

Palais de l'Isle fængsel en sen aften – September 2009

Annecy befinder sig i departementet Haute-Savoie i Rhône-Alpes-regionen i det sydøstlige Frankrig. Det ligger på den nordlige spids af Annecy-søen (Lac d'Annecy), 35 kilometer syd for Genève.

På en varm sommerdag.....

...er der mange både på  Lake Annecy (Lac d'Annecy)

...specielt i nærheden af byen,Annecy, hvor også både kan lejes.

Lake Annecy - September 2009

Da vi besøgte byen var det uden for turistsæsonen, men alligevel var der mange mennesker, og jeg tør ikke tænke på, hvor overfyldt der må være i højsæsonen..

Annecy - September 2009

Annecy-søen (fransk: Lac d’Annecy) er en sø i Haute-Savoie i Frankrig. Den er opkaldt efter byen Annecy, som markerer starten på Thiou, Annecy-søens udløbsflod. Det er den tredjestørste sø i Frankrig, efter Lac du Bourget og Lac de Grand-Lieu, hvis den franske del af Genèvesøen, der deles mellem Schweiz og Frankrig, udelukkes. Den er kendt som “Europas reneste sø” på grund af strenge miljøregler, der blev indført i 1960’erne.

 

Palais de l'Isle fængsel

Annecy er en yderst populær turistdestination, der tiltrækker mange besøgende hvert år. Ifølge forlydender modtager Annecy omkring 3 millioner besøgende hvert år og det forklarer måske hvorfor det er så svært at parkere.


Fra Annecy - September 2009

Byen har mange broer, der giver besøgende mulighed for at nyde byens eventyrlige charme. Blomster i potter ses over alt og pynter bl.a. på broerne og ikke mindst på den elegante gangbro ved søen.Annecy - September 2009

Søen blev dannet for omkring 18.000 år siden, da de store alpine gletsjere smeltede. Den forsynes med vand fra mange små floder fra de omkringliggende bjerge (Ire, Eau morte, Laudon, Bornette og Biolon) og en kraftig underjordisk kilde, Boubioz, med en dybde på 82 meter.

Der er mange byer og landsbyer omkring søen, herunder Annecy, Veyrier-du-Lac, Menthon-Saint-Bernard, Talloires, Doussard, Duingt, Saint-Jorioz og Sévrier. En cykelsti går delvist rundt om Annecy-søen forbi Sevrier og St Jorioz til Ugine. Målet er at nå  til Albertville. Søen er omkring 14 km lang.

Cykelstien rundt om Annecy-søen, også kendt som "Voie Verte", er omkring 42-43 km lang. Ruten er for det meste flad og følger en bilfri cykelsti, hvilket gør det til en behagelig cykeltur fri for bekymringer om biler. Der er dog dele mellem Bout-du-Lac og Menthon-Saint-Bernard, hvor der endnu ikke er bygget en cykelsti, og der bliver man nødt til at cykle på vejen.

 

               


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 

"TeamViewer" Remote Desktop Software