Het Gooi

 

FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Het Gooi

"Het Gooi" er en region i det nordlige Holland. Det er en let hollandsk kuperet region i det sydøstlige hjørne af provinsen "Noord-Holland". I denne del af landet finder man store smukke naturområder, interessante blomster, buske og et særligt rigt dyreliv.

Het Gooi - Forår 2008

Det højeste punkt i Het Gooi er "Tafelberg". Det er omkring 40 meter over havet og ligger mellem Blaricum og Huizen. I midten af ​​det hele finder man den relativt store by Hilversum. Jeg finder ikke byen specielt interessant, men hvis man har brug for at handle eller købe noget specielt, vil man sandsynligvis opdage, at byen kan tilbyde det meste af det, man har brug for. Ud over Hilversum er der byer som Naarden, Bussum, Huizen, Laren og Blaricum i Het Gooi.

Cykelrute ikon

Cykelruter

Het Gooi - En varm sommeraften 2020

 

Naarden fra luften - Sommer 2006 (I)

Naarden er en historisk befæstet garnisonby, og det er også det sted, hvor man kan finde en producent af liggecykler eller "ligfietsen", som de hedder på hollansk. Han hedder Bram Smit. Jeg kan ikke sige, at jeg kender ham, fordi jeg har kun mødt ham en gang, da han testede en af ​​sine fine cykler, men han ser ud til at være en fin fyr, der er meget dedikeret til at skabe alle slags liggecykler. Måske vil man mene, at jeg ikke kender Bram godt nok til at udtale mig om han er en fin person eller ikke efter bare et kort møde - Og måske har du ret, men jeg tror det ikke. Folk, der tænker som Bram og skriver, hvad han gør på sin hjemmeside, kan ikke være helt galt på den. Se her:

“Han vil inspirere os til at være kreative, vise os, hvordan vi selv kan lave mange ting med begrænsede ressourcer og vise, at der er forskellige måder at gøre ting på, hvilket fører til uventede resultater! ” (II)

Jeg tror, ​​at folk, der har et mål som Bram, er mere end bare okay - de må være ganske specielle.

Bram Smit - Het Gooi - Forår 2008

Bram fortalte mig forresten, at det skulle være en meget speciel oplevelse at gå gennem stierne i Nardermeer, og hvis man er i Weesp, tager det kun ca. 3 timer at gå gennem den vidunderlige natur til Naarden. Af samme årsag har jeg bestilt et vandrekort i en boghandel i Holland.
Bussum er ikke særlig interessant, men de siger, at dens indbyggere er blandt de ældste i Holland.
Huizen har en havn ved Gooimeer og en befolkning på 42.000, men ingen jernbaneforbindelse.
Laren er den ældste by i dette område, og det er en af ​​de rigeste byer i Holland sammen med sin nabo Blaricum.
Jeg har hørt, at mange berømte hollandske filmstjerner og kendte skuespillere eller skuespillerinder bor i Het Gooi, men så vidt jeg ved, har jeg ikke set nogen, og jeg er også ligeglad. Jeg kan godt lide regionen på grund af dens skønhed og ikke fordi der bor nogle rige eller berømte mennesker der.

Der kan siges meget mere om Het Gooi; byerne, landskabet og dets borgere, men det, jeg bedst kan lide, er de store smukke områder, hvor man kan cykle eller “fietsen”, som de siger i Holland, i fred og ro, og hvor man kan finde folk som Bram, der nyder området ligesom jeg.

Et smukt hus i Het Gooi - Forår 2008

Sensommer 2010

Klik på billederne for at forstørre dem

Billeder fra Het Goi- Forår 2008

 


 

Notes:

  1. httpss://en.wikipedia.org/wiki/Gooi.

II.    Ligfietsen - low racers by Bram Smit

      Website: httpss://www.fastfwd.nl/

 


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 

"TeamViewer" Remote Desktop Software