FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Spanien:

Om udlejning af biler

Nerja

Lars Haagen Petersen

San Francisco, San Juan Capistrano, Nerja - Julen 2018

På det spanske turistkontors webside står der om Nerja, at det er et lille fiskerleje ved kysten omgivet af landbrug, men det er efterhånden længe siden, at disse to erhverv har været de økonomisk mest bærende for byen. Turismen er også her, lige som med de andre byer på den andalusiske kyst, hovederhvervet - ikke minst i sommersæsonen, hvor de fleste byer er fyldte med turister.

Enkelte fiskerbåde ses stadig på stranden, men det er ikke dem, der henter de mange fisk, der spises af turisterne - Oktober 2016

Byen med sine ca. 21.000 indbyggere er nok mest kendt for at være Solkystens mest autentiske by med den smukkeste kyststrækning. Selve byen har et meget "gå-venligt" centrum fyldt med alt for turister så nødvendigt som barer, restauranter og turistbutikker i al almindelighed. Personligt ser jeg mest byen som en god base for udflugter til f.eks. Ronda, Cordoba og Granada. og vi foretrækker, at bo lidt væk fra centrum af byen og tættere på bjergene i det meget fredelige område, der hedder San Juan Capistrano, som mest er kendetegnet ved mange små forskudte huse bygget i mauriskstil og som ligger op ad en bjergside.

Wanted

San Francisco, San Juan Capistrano, Nerja - Julen 2018

Jeg må så nok også indrømme, at barerne i byen ikke er dem, der har den største interesse, men smag og behag er forskellig. Med årene er jeg dog begyndt at holde af visse dele af byen, som faktisk kan være ganske hyggelig i hvert fald uden for sommersæsonen.

 

En af de mange gågader i Nerja - Oktober 2016

 I det gamle centrums ses også det, der kaldes "Balcon de Europa".

Balcón de Europa - Julen 2019

Balcón de Europa, er et anlagt udsigtspunkt på et klippeudspring, der giver udsigt over havet. Dets navn hævdes at være opfundet af kong Alfonso XII, som man også kan se en statue af på stedet. Under selve balkonen er der en restaurant med en glimrende udsigt, men maden kan være en lidt blandet fornøjelse.

Kong Alfonso XII på Balcón de Europa - Julen 2019

 

Statue af de 5 unge mænd, der opdagede grotten i 1959- Oktober 2016

Byen er dog også kendt for de imponerende drypstenshuler "Nerja Caves", der blev opdaget i 1959.

Ved indgangen til drypstenshulerne ses endnu et kunstværk - Oktober 2016

Hulerne strækker sig over næsten 5 kilometer og er en af Spaniens største turistattraktioner, hvor der bl.a. afholdes concerter jævnligt i en af salene, som danner et naturligt amfiteater.

Fra drypstenshulerne - Oktober 2016

Grotterne blev genopdaget i moderne tid i 1959 af fem venner, som kom ind gennem et smalt hul kendt som "La Mina". Dette danner en af de to naturlige indgange til hulesystemet. En tredje indgang blev oprettet i 1960 for at give let adgang for turister. Grotten er opdelt i to hoveddele kendt som Nerja I og Nerja II. Nerja I er åbne for offentligheden, med relativt let adgang via en trappe og betonstier, så turister kan bevæge sig rundt i hulen uden besvær. Nerja II, som ikke er åben for offentligheden, blev opdaget i 1960. Endnu en hule blev opdaget i 1969.
Man vurderer, at det muligvis er neandertaler, der har udført hulemalerierne, som kan dateres tilbage til for 42.000 år siden.

En tredje attraktion er floden "Rio Chillar", som løber ud i Middelhavet ved byen, som er enestående smuk og en oplevelse af de større at vandre i.

Rio Chillar- Oktober 2016

Mere om floden kan ses her: Rio Chillar

 

Aguila akvædukt - Julen 2018

Når man kører på motorvejen mellem Maro og Nerja, kan man se en akvadukt bygget i det 19. århundrede, der går over "Barranco de Marco-kløften. Aguila Aqueduct i Nerja er et historisk monument, der blev bygget for at transportere vand til en sukkerfabrik i Maro. Den er også kendt som Eagle Aqueduct eller Eagle Bridge, fordi den har en vejrhane i form af en dobbelthovedet ørn på toppen. Den er et smukt eksempel på mudejar-stil arkitektur, med fire etager af hesteskoformede buer og en central pavillon med en indskrift, der lyder “Pura y Limpia Concepción”(Ren og Ren Opfattelse). Aqueducten er et af de mest fotograferede steder i Nerja, og man kan få en god udsigt over det fra N-340 vejen, hvor der er en rasteplads, hvor man kan stoppe og tage billeder. Aqueducten blev beskadiget under den spanske borgerkrig, men blev restaureret i 2011. Det er stadig i brug til lokal vanding.

 

Spanien:


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 
 
 

Mail:

 

 

"TeamViewer" Remote Desktop Software