Hilversum
FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Hilversum

Institut for Sound og Vision - Sommer 2020

Hilversum er ikke en af mine yndlingsbyer i NL. Jeg synes, den mangler charme og karisma, og det er lidt svært at finde vej rundt i centrum, hvilket sandsynligvis skyldes jernbanesporene, der deler byen i to. Jeg tror også, jeg savner synet af skibe og kanaler, når jeg besøger byen. Den slags, jeg værdsætter så højt, når jeg besøger andre byer i Holland, mangler her.

Rådhuset - designet af Willem Marinus Dudok

Cykelrute ikon

Cykelruter

Hilversum er en af de lidt større byer i Holland og den største i området. Jeg synes ikke selve byen er interessant at besøge, men de omkringliggende områder er meget seværdige.
Jeg vil dog ikke udelukke, at jeg er lidt for hård i min vurdering af byen. Den kan have mange positive aspekter - såsom et rigt kulturliv og nogle meget venlige indbyggere - værdier, som jeg bare ikke registrerer, når jeg cykler rundt og kun bliver i byen i en meget kort periode.

Hilversum Mediestad - Forår 2007

Hilversum kaldes også Medie-byen, fordi den er hjemsted for en række hollandske tv-selskaber og medievirksomheder, og det er hovedkvarter for det nationale offentlige radiosystem NPO. Hilversum Media Park er centrum for Hollands tv- og filmscene. Størstedelen af tv-shows i Holland produceres her.

Den ikoniske sendemast - Hilversum - 2007

Naturreservatet i Gooi løber fra den nordlige ende ved Gooimeer til provinsgrænsen ved Hollandsche Rading, femten kilometer syd, og det er absolut et besøg værd. Det er et stort område og langt mere interessant end byen, hvis du spørger mig. Her kan du bruge meget tid på at nyde naturen på dens mange forskellige måder og former.

Hedelandskab nær Hilversum

Hilversum har flere attraktioner at byde på:

Goois Natuurreservaat - Et stort naturreservat med forskellige landskaber, som man kan udforske til fods, på cykel eller til hest. Der findes også et rigt dyre-, plante- og fugleliv uden for byen.
Filmtheater Hilversum - Et hyggeligt biografkompleks, som drives af frivillige. Her kan du se kvalitetsfilm fra hele verden, både nye og gamle, i en intim atmosfære.
Raadhuis Hilversum - Et imponerende rådhus, som er et mesterværk af arkitekten Willem Dudok. Det er bygget i en moderne stil med geometriske former og farver. Man kan få en guidet tur inde i bygningen.
Landgoed Zonnestraal - Et historisk landsted, som tidligere var et sanatorium for tuberkulosepatienter. Det er designet af arkitekten Jan Duiker i en funktionalistisk stil med glas og beton. Det er nu et kultur- og sundhedscenter.
Museum Hilversum - Et museum for fotografi og video, som viser skiftende udstillinger af nationale og internationale kunstnere. Her kan man se spændende værker, som udfordrer opfattelsen af virkeligheden.
Pinetum Blijdenstein - En botanisk have med en stor samling af nåletræer fra hele verden. Her kan man slappe af blandt de grønne planter, se smukke blomster og fugle, og lære om træernes historie og betydning.

Hovedgaden i Hilversum - Sommer 2007

"Sint Vituskerk i baggrunden - Forår 2008

 


              


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 

"TeamViewer" Remote Desktop Software