Cycle routes near Weesp

Musik: Yakov Golman - River

Cyckelruter nær Weesp

Da jeg først begyndte at tænke på at oprette et websted om Weesp og området omkring byen, var et af mine hovedmål at præsentere forskellige smukke eller interessante cykelruter og det er det stadig.
Min plan er, at beskrive ruter, som stort set alle raske personer skal kunne gennemføre næsten uanset hvilken form, de er i. Desuden er det mit mål, at beskrive forskellige ruter af forskellig længde, da det måske ikke er alle, der lige kan starte med en af de lange. En rute må også højst tage en dag for en gennemsnitlig person at gennemføre. Alle ruter starter fra Hotel Het Hart van Weesp og går gennem forskellige dele af den smukke by Weesp og ud i de omkring liggende områder.

 

Weesp - Sommer 2020

Man kan ikke sammenligne Weesp med Amsterdam, da det ikke giver nogen større mening - Amsterdam er en storby og hovedstad og Weesp en mindre provinsby, men Weesp har noget, som Amsterdam ikke har. Weesp er mere dæmpet og har en roligere atmosfære. Desuden er byen også ret malerisk, hyggelig og uden trængsel og travlhed som i den store by.

Amsterdam Spring 2007

Foto fra Amsterdam - Autumn 2006

For et stykke tid siden bestilte jeg et kort fra Geografische Boekhandel Pied à Terre. ANWB / VVV Topografische kaart Amsterdam / Noord-Holland zuid, kort 16 i denne serie i målestok 1:50 000. Jeg havde læst, det skulle være det bedste cykelkort, man kan købe, og et godt kort er et "must". Det viste sig også, at være et glimrende kort og jeg har benyttet det flittigt siden og det kan anbefales.

Holland - Spring 2007

Holland - Forår 2007

Men selvom man har det fineste kort, man kan få, kan du ikke nødvendigvis se, hvilken rute der er bedst. Det kan give dig en idé om det, men du kan ikke være sikker. Så hvad skal man så gøre? Man kan selvfølgelig køre til Weesp og prøve alle de veje og cykelstier, man kan finde, eller man kan prøve at få hjælp. Jeg valgte den sidste og brugte et af de bedste computerprogrammer, du kan finde - Google Earth. Det er simpelthen imponerende, hvor mange detaljer man kan se, hvis man bruger dette fremragende værktøj. Google Earth er et rigtig sejt program og det giver mulighed for at udforske verden fra sin pc. Jeg brugte programmet, da jeg planlagde vores cykeltur til Edam kort før vi skulle besøge Holland. Man kan i øvrigt læse om denne 60 km lange rute, hvis man benytter linket nedenfor. Det er ikke den korteste vej til Edam, men det betyder jo intet, når man har masser af tid og 60 km er intet for en sund og rask person - ung eller gammel. Og man kan jo tage alle de pauser, man ønsker. Faktisk er det netop det, det hele handler om - at tage det stille og roligt og være nærværende.

Edam - Summer 2009

Foto fra Edam - Sommer 2009

Den lille men smukke by Edam har omkring 7.000 indbyggere, og navnet på byen kommer fra en dæmning ved den lille flod IJe. Byen er internationalt bedst kendt for at være hjemsted for Edam-osten. Traditionelt er osten lidt tør og med et rødt voksagtigt lag.

 Weesp

Weesp - Vindmøller langs floden - Sommer 2009

Fra den snævre cykelsti - Bergse Pad - Sommer 2020

Slottet i Nederhorst den Berg - Efterår 2020

Det ældste kendte palæ er Kasteel Nederhorst eller populært kaldet Bommelstein, kan dateres tilbage til det 13. århundrede. Slottet kan dog være ældre. Oprindeligt blev slottet kaldt Horst. I 1672 brændte franske tropper slottet ned og solgte det et år senere. Det blev derefter genopbygget som et firkantet slot med et sekskantet tårn i hvert hjørne og fik sit nuværende udseende i det tidlige 18. århundrede. Et støbejernshegn blev placeret omkring det i omkring 1730.
I 1971 brændte slottet helt ned igen, og ejeren overleverede det udbrændte slot til Harmine Wolters Foundation.
Efter restaurering kunne slottet genåbnes i 1973.

Slottes adresse er: Slotlaan 4, 1394 BK Nederhorst Den Berg.

 

 Anbefalelsesværdige cykelruter nær Weesp:

 

Klik på billederne for at gøre dem større

Hilversum Summer 2005 Amsterdam Near Purmerend Amsterdam Amsterdam
Amsterdam Amsterdam Amsterdam Amsterdam Near Purmerend

Blandede billeder i nærheden af Weesp

  

Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations:

 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener:

 
 
 
 

Anydesk