FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Spanien:

Om udlejning af biler

Frigiliana

Lars Haagen Petersen

Bar El Vinos Lagar - Frigiliana julen 2022

Frigiliana med sine 3000 indbyggere befinder sig ca. 7 km. fra Nerja er en af de smukkeste byer i Andalusien, men også en af mest udmattende byer at besøge i hvert fald, hvis man vil hele vejen op. Den ældste del af byen er bygget af mauerne og det er den del, der er bedst bevaret og mest seværdig.

Wanted

Smuk udsigt over Middelhavet fra den gamle bydel i Frigiliana - julen 2022

 

"Velkommen til Frigiliana" - Julen 2022

Et par danske kunstnere flyttede hertil for år tilbage, men fortrak sig atter, da sommerturismen tiltog i stadig større mængder. Således kom der flere og flere turistbusser hver dag med folk, der myldrede rundt i den lille bys snævre gader og stræder.

Julen 2019

De fleste gader er snævre og stejle, men absolut et besøg værd, også fordi byens beboere gør så meget ud af at vedligeholde deres by. 

Flere steder i den gamle bydel ses billeder på murene, som fortæller byens historie - Julen 2018

Hver af den gamle bys små pladser har et lille kapitel om byens historie vist i et smukt dekoreret keramisk flisepanel. Og kan man spansk, kan man læse hvert kapitel, når man går rundt og lære, hvad der skete, især om den sidste kamp mellem de kristne og maurerne under oprøret i 1569. Der er i alt 12 paneler. Keramikeren bag disse kunstværker var Pilar Garcia Millan.

 Kunstværker af Pilar Garcia Millan - Julen 2022

 

Udsigt fra en hyggelig bar og restaurant "El Comendaó" - Julen 2018

Da mauerne tabte i 1609 blev de overlevende fra kampene udvist til Nordafrika, hvilket var slutningen på en ellers frugtbar tid for den lille by. Det var dog ikke mauerne, der skabte byen. Spor efter de første bebyggelser kan dateres tilbage til 3000 - 1500 f.Kr. og levn fra romertiden, kan også ses.

 

Flaminco dans


Udsigt fra en hyggelig bar "Vinos el Lagar" - Julen 2022

Byen har mange seværdigheder at byde på, såsom den gamle bydel med brostensbelagte gader og hvidkalkede huse, El Ingenio, som er et herrested fra det 16. århundrede, der huser den eneste tilbageværende sirupsfabrik i Europa, og The Old Fountain, som er et symbol på byens vandforsyning. Byen har også et bredt udvalg af små kunsthåndværksbutikker, hvor du kan købe lokale produkter fremstillet af strå, ler, glas eller uld.

Frigiliana - Julen 2022

Hvis man besøger Frigiliana i august, kan man opleve 3 Culturas-festivalen, som er en festlig begivenhed, der fejrer den fredelige sameksistens mellem de tre monoteistiske religioner i regionen. Du kan også nyde den lokale gastronomi, som er baseret på friske råvarer og sirup. Nogle af de typiske retter er stegte auberginer med lys sirup, stegt lam i mandelsauce, vin og migas, som er en ret lavet af brødkrummer.

"Frigiliana" - Julen 2016

Skulle man være i tvivl, hvor man er, kan man altid lige kigge ned på et af kloakdækslerne, der fortæller, de tilhører Frigilianas rådhus - "Ayuntamiento de Frigiliana".

Har man lyst til endnu en hyggelig, men noget mindre lille landsby, kan "El Acebuchal" få kilometer væk absolut anbefales.

Der findes flere vandrerute fra Frigiliana til El Acebuchal, der er en lille landsby, som blev forladt i 1940’erne under den spanske borgerkrig og genopbygget i 1990’erne. Landsbyen er kendt for sin rolige atmosfære, sin traditionelle arkitektur og ikke mindst sin hyggelige restaurant, hvor man kan smage lokale specialiteter som gedekød og vildsvin. Der er flere måder at nå El Acebuchal fra Frigiliana på.

En af de mest populære er en sti, der går langs den tørlagte flod Higuerón. Turen er på ca. 10 km frem og tilbage og byder på smukke udsigter over bjergene, dalene og Frigiliana. Stien er moderat udfordrende og kræver robuste sko. Man kan starte turen fra det offentlige parkeringshus i Frigiliana og følge skiltene mod El Acebuchal.

"På vejen til El Acebuchal" - Julen 2016

En anden mulighed er at tage en cirkulær rute, der går gennem Venta Cebollera og Cerro Verde. Turen er på ca. 15 km og har en højdeforskel på ca. 600 m. Turen er ret intens og passer til mere erfarne vandrere. Man kan starte turen fra et punkt før man når El Acebuchal og følge en sti, der går op ad bjerget. På vejen vil man passere gennem pinjeskove, timian- og rosmarinmarker og nyde panoramaudsigten over området. Man vil også komme forbi Venta Cebollera, som er et gammelt krosted, hvor man kan få en forfriskning eller et måltid. Turen slutter med at gå ned ad Cerro Verde tilbage til udgangspunktet.

 

Spanien:


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations:

 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 
 
 

Mail:

 

 

"TeamViewer" Remote Desktop Software