FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Spanien:

Om udlejning af biler

Granada

Lars Haagen Petersen

Granada - Julen 2016

Det kan selvfølgelig altid diskuteres, hvad man skal se og opleve i en by som Granada, men Alhambra, katedralen og Albaicin, det arabiske kvarter, bør være blandt de mest oplagte. Granada er en spændende by i Andalusien, som har en rig historie og kultur, der afspejler dens islamiske, kristne og jødiske arv. Nogle af de mest berømte seværdigheder i Granada er Alhambra, et middelalderligt Nasrid-citadel og palads, Capilla Real, hvor de katolske monarker ligger begravet, og Albaicín, det gamle mauriske kvarter. Granada ligger ved foden af Sierra Nevada-bjergene, hvor man kan nyde naturen og dyrke skisport. Granada er også kendt for sine tapasbarer, sin gadekunst og sit universitet. Byen har ca. 232.000 indbyggere.

Alhambra - Julen 2019

Granada har en lang og fascinerende historie, der spænder over flere århundreder og civilisationer. Byen blev grundlagt af ibererne i det 7. århundrede f.Kr. og blev senere erobret af romerne, visigoterne og muslimerne. Under muslimsk herredømme skiftede byen navn til Ilbira eller Elvira og var en del af forskellige taifa-kongeriger, indtil den blev hovedstad i det Nasrid-kongerige i 1238. Det var den sidste muslimske stat på den iberiske halvø, der modstod de kristne kongeriger i næsten 250 år. I denne periode blev Granada et centrum for handel, kultur og kunst, og det mest berømte monument i byen, Alhambra, blev bygget. Granada blev endelig erobret af de katolske monarker, Isabella I af Castilien og Ferdinand II af Aragonien, i 1492, hvilket markerede afslutningen på Reconquista. Derefter blev byen gradvist omdannet til en kristen by med opførelsen af kirker, klostre og paladser. Granada har bevaret mange spor af sin fortid og er i dag en af de mest besøgte byer i Spanien.

Wanted

Udsigten fra Mirador de San Nicolás, med Alhambra i baggrunden - Julen 2019

Albaicín er et historisk og malerisk kvarter i Granada, der ligger på en bakke på den nordlige side af floden Darro. Det var det gamle arabiske kvarter, der blev grundlagt i det 11. århundrede af zirid-dynastiet, der gjorde Granada til hovedstad i et selvstændigt kongerige. Kvarteret har bevaret sin middelalderlige gadeplan og mange af sine islamiske monumenter, såsom moskeer, bade og paladser.

Udsigten fra Mirador de San Nicolás, med Alhambra i baggrunden - Julen 2019

Det har også en rig kristen arv, med kirker, klostre og carmenes (typiske huse med haver). Kvarteret er kendt for sin charme, sin atmosfære og sine fantastiske udsigter over Alhambra. Det blev erklæret for verdensarvsted i 1994 sammen med Alhambra og Generalife.

Puente de Espinosa - Nedre Albaicín - Julen 2019

Romerne kaldte den Guldfloden - aurus - på grund af guldgraverne, der indtil nyere tid forsøgte at ernære sig ved at lede efter det dyrebare mineral i flodensleje. Maurerne udtalte det Hadarro, og det kom først til os som Dauro, senere forvandlet til Río Darro.
Gåturen langs flodens højre bred, fra Plaza Nueva til Paseo de los Tristes - kendt som Carrera del Darro - prydes af de maleriske ruiner af en maurisk bro, et maurisk bad, to gangbroer af sten, to klostre og en kirke, samt flere paladser - alle i skyggen af Alhambras mægtige tårne.
De to broer kaldet Puente de Cabrera og Puente de Espinosa blev bygget af de kristne i det 16. århundrede, og bruges stadig af indbyggerne i det halvt glemte kvarter kaldet La Churra, på flodens venstre bred.
Albaicin var direkte forbundet med Alhambra af en befæstet bro kaldet Puente del Cadí - "dommerens bro". Det eneste, der er tilbage af den i dag, er stumpen af et tårn på venstre bred og en del af dens enkelt bue.
Det siges t en rytter kunne ride ned ad bakken fra den gamle fæstning på toppen af bymuren, galoppere hen over broen og derefter komme op ad den rampelignende trappe på venstre bred til hovedporten, Puerta de las Armas, i tårnet.

Hotel El Ladron de Agua - Julen 2026

Hvis man vil bo tæt på Alhambra og opleve lidt af byens gamle atmosfære, er Hotel El Ladron de Agua et godt valg for en eller flere nætter. Hotellet har en lang og fascinerende historie. Det var oprindeligt et af en række adelshuse fra det tidlige 16. århundrede, der lå langs floden Darro over for Alhambra, da det nykristne Granada blev delt blandt sejrherrerne. Smukke fresker med græske mytologiske temaer (og, menes det, skjulte frimurerbudskaber) blev føjet til facaden i det tidlige 20. århundrede. Nu, efter betydelige renoveringsarbejder, blandes det traditionelle med det moderne. Kunst er i høj grad i hjertet af hotellet, der har fået sit navn og værelser opkaldt efter værker af digteren Juan Ramón Jiménez. Især fællesrummene er fyldt af malerier.

 

Katedralen i Granada - Wikipedia

Katedralen i Granada er en af de vigtigste renæssancebygninger i Spanien og et uundgåeligt syn i byen. Det er en romersk-katolsk kirke, der er sæde for ærkebispedømmet Granada. Den blev opført af dronning Isabella på stedet for byens hovedmoske, som senere blev til Santa María de la O kirken.

Katedralen i Granada - Oktober 2016

Den blev tegnet af Enrique Egas, men blev tilpasset efter renæssancestilen af Diego de Siloé. Byggeriet begyndte i begyndelsen af det 16. århundrede. Det viste sig at være et spansk renæssancemesterværk, som blev rost af forfattere og historikere. Dens ydre struktur er gotisk. Hovedfacaden blev designet af Alonso Cano. Indersiden af kirken er renæssance på en gotisk grundplan, med kapeller på siderne og et hovedkapel, et mesterværk af Siloé. Katedralens skat opbevares i det, der plejede at være kapitelsalen. I dag indeholder den smykker og uvurderlige skatte.


Katedralen i Granada - Oktober 2016
 

Katedralen i Granada - Oktober 2016

Katedralens kirkeorgler kan dateres tilbage til det 18-århundrede - Oktober 2016

 

Af andre seværdigheder i Granada kan nævnes:

Sacromonte, der er kendt som Granadas gamle roma-kvarter, hvor bohemer, intellektuelle, kunstnere og alverdens samfundsafvigere har holdt til i flere århundreder ofte i huler.

Basílica de San Juan de Dios,
der er en af ​​de bedste eksempler på en barokkirke i Granada.Byggeriet af templet blev påbegyndt i 1737 af Fray Alonso de Jesús y Ortega og blev færdiggjort i 1759 takket være bidrag fra trofaste tilhængere. Det er et af de mest fremtrædende baroktempler i Spanien og er det spirituelle centrum for den hospitaliserende orden af ​​San Juan de Dios, der nu er spredt over hele verden.

Basilica virgen de las angustias, er beliggende på Carrera de la Virgen. Det er her, at Nuestra Señora de las Angustias, byens skytshelgen, tilbedes. Basilikaen blev bygget på en tidligere eremitage fra begyndelsen af ​​det 16. århundrede, hvor dens broderskab blev født (1545). Den har været en sognekirke siden 1609 ved ordre fra ærkebiskop D. Pedro de Castro. Dens nuværende tempel, med en udtalt barok karakter, blev afsluttet i 1671. Allerede dengang blev Jomfruen af ​​Angustias populært betragtet som Granadas skytshelgen, hvilket pave Leo XIII bekræftede i 1887. Det har siden sin oprindelse været et helligdom åbent for pilgrimsrejser af granadiner og udlændinge.

 

Spanien:


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 
 
 

Mail:

 

 

"TeamViewer" Remote Desktop Software