FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Bydele i Lissabon:

I nærheden af Lissabon

Udvalgte byer i Portugal

Lars Haagen Petersen

Sanctuary of Our Lady of Cape Espichel

Klosteret - Marts 2016

Cabo Espichel Sanctuary - Helligdommen for Vor Frue af Espichel - ligger ved det vestligste punkt ved kysten af Sesimbra. Det er et unikt religiøst arkitektonisk kompleks, der består af en kirke, et vandrehjem for pilgrimme, et lille kapel - Ermida da Memória, et lille operahus - Casa da Ópera, som nu ligger i ruiner, pilgrimmenes nyttehaver - Hortas dos Peregrinos og en drikkevandsforsyning - Casa da Água. Klosteret markerer det sted, hvor et billede af Jomfru Maria ifølge legenden dukkede op i 1410 efter en sømandspræst havde set hende. Denne hendelse ledte senere til hele kulten omkring Vor Frue af Espichel.

Casa da Agua - Refugiets vandforsyning - Marts 2016

Wanted

Hovedindgangen til kirken - Marts 2016 

Kirken, der er bygget i barokstil, er fra 1701 og tilskrives arkitekten João Antunes.

>

Kirken set indefra

Indenfor findes nogle værdifulde kunstneriske arbejder, især omlægningerne af højalteret i portugisisk barokstil med figuren af ​​Senhora do Cabo, det perspektiviske loftmaleri (skabt i 1740 af maleren Lourenço da Cunha) og malerierne fra det 16. århundrede i sakristiet. De kommer fra Mestre da Lourinhã og repræsenterer St. James og St. Anthony. Bemærk også tribunen til højalteret, som var beregnet til medlemmerne af den kongelige familie.

>

Kirkebyningen set bagfra - Marts 2016

>

Et tilfældigt valgt pilgrimsværelse/ sovesal set bagfra - Marts 2016

Når man står ude foran klosteret og ser mod selve kirken, undres man over hvorfor alle vinduerne til de værelser, hvor pilgrimmene blev inkvarteret, er tilmuret. Går man så om på bagsiden af længerne, får man foklaringen - Alt er stort set faldet sammen og kun forsiden af murene er intakte. Træer og anden bevoksning er skudt op gennem gulvene og ofte videre gennem tagene. 

Rmida da Memória- Det lille kapel - Marts 2016 

Et stykke fra pilgrimskirken ligger den lille Capela da Memória. Kapellet er ældre end kirken (15. århundrede). Interiøret er dækket af flisemalerier fra det 18. århundrede, der fortæller os historien om Senhora do Cabo. Den hellige jomfru siges at have været ældste her i 1410.

 

.

Det lille kapel indvendig - Marts 2016

Det lille kapel ydest ved klippekanten er dekoreret med typiske portugisiske Azulejos eller blå fliser fra det 18. århundrede. Det var i øvrigt her den amerikanske film "The Invisible Circus" sluttede.

 

The Invisible Circus - amerikansk film fra 2001

 

Handlingen kort fotrtalt:
I 1976 i San Francisco, er Phoebe O'Connor plaget af mysteriet omkring hendes frisindede ældre søster, Faiths død. Faith forlod USA for at rejse til Europa, da Phoebe var 12 år. Efterfølgende blev fundet død ved foden af et afgrund i Portugal. Faiths død blev styret som et selvmord, men Phoebe er skeptisk over for denne påstand.

Mod sin mors vilje tager Phoebe ligeledes til Europa i håb om at afdække flere oplysninger om det sidste år i Faiths liv. I Amsterdam sporer hun Faiths kæreste, Wolf, en englænder, forlod San Francisco med Faith. Wolf mener at Faiths selvmord skyldes stofbrug, spændingssøgning og en hedonistisk livsstil. Han beretter om sine sidste øjeblikke med Faith i juli 1970, da hun besluttede at rejse til Berlin for at tilslutte sig RAF - Den tyske terrorist fraktion.

Da Wolf er bekymret for Phoebe, der har en noget urealistisk drøm om at bo på gaden, opfordres hun af Wolf til at blive hos ham og hans kone, en fransk kvinde. Wolf husker Faiths iver efter at deltage i radikale politiske protester, herunder terrorisme, hvilket skræmte ham. Phoebe, der ønsker at se, hvor hendes søster sidst boede, planlægger at rejse til Portugal. Selvom Wolf oprindeligt var tilbageholdende, accepterer han at ledsage hende på turen. Snart bliver deres forhold romantisk.

Phoebe og Wolf finder vej til badebyen, hvor troen døde. Da de ankommer til klippen - Cabo Espichel - hvor Faith døde, uddyber Wolf yderligere Faiths terroristindblanding med RAF, herunder en bombe detonation i Berlin, som resulterede i en uskyldig mands død. Da Wolf genforenes med Faith i Portugal, fandt Wolf hende fuld af skyld, og hun fik ham til at love aldrig at fortælle sin familie, at hun var ansvarlig for en mands død. Midt i en lur på stranden vågnede Wolf op til Faith, der stod på kanten af ​​en klippen ved det lille kapel. Selvom han forsøgte at overtale hende til at at stoppe sit forehavende, var han ude af stand til at forhindre hende i at springe i døden.

 

Adresse:

R. José Relvas 682, Q.ta do Conde, Portugal

Telefon:

+351 21 415 7600

 

Links:

Discover Baroque Art - Virtual Museum - monument_BAR_pt_Mon11_35_en (museumwnf.org)

Portugal:

Bydele i Lissabon:

I nærheden af Lissabon

Udvalgte byer i Portugal

Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 

"TeamViewer" Remote Desktop Software