FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Bydele i Lissabon:

I nærheden af Lissabon

Udvalgte byer i Portugal

Lars Haagen Petersen

Lissabon -Alfama

En forårsdag i Alfama 2017

Her udstiller man gerne vasketøjet - Alfama - Forår 2009

Alfama, der er Lissabons ældste bydel slap generelt heldigt fra det store jordskælv i 1755. Af samme årsag har bydelen bevaret sit anarkistiske præg med labyrinter af små mærkværdige gader og stier. Her er det virkelig nemt at miste overblikket på vej rundt i den smukke gamle bydel, men det kan absolut anbefales bare at lade sig friste til at drive rundt, for man kan jo altid tage en af de mange sporvogne, skulle man komme for langt væk.

Diasshow - Alfama

 

"Linie 12" på vej ned mod centrum af byen - Forår 2015

Det kan godt være at borgen - Castello de Sao Jorge - er Alfamas største turistmæssige attraktion, men en tur rundt i kvarteret er absolut lige så interessant og givende. Lige som i Bairro Alto er her restauranter, caféer og fadosang, men de snørklede gader og de gamle bygninger, der ofte kan dateres tilbage til mauerene, er måske det mest givende, da de giver en helt speciel atmosfære.

Wanted

Skulle benene under turene rundt i Lissabon blive lidt trætte...

 

...så skorter det ikke på alternativer. Ud over de berømte gamle sporvogne, som desværre ofte er overfyldte...

...er der de senere år kommet et hav af tuk-tuks som vist til begge sider.

Alfama - Efterår 2015

Alfama spreder sig mellem Castello de Sao Jorge og Tajofloden og rummer mange attraktioner, katedraler og kirker, men det kan også anbefales, at der bruges lidt tid på de to højtbeliggende terrasser Miradouro de Nossa Senhora de Monte og Miradouro da Graça.

 

Alfama - Efterår 2015

Tidligere bestod Alfamas indbyggere af primært fattige, men de senere år er udviklingen vendt og mange af Lissabons bedrestillede har købt sig ind og sat deres præg på området. Dette har betydet, at mange huse er blevet renoverede, hvilket jo så absolut er positivt og tiltrængt, men det har også betydet at mange af de oprindelige beboere er blevet presset ud. Denne problemstilling er dog ikke speciel for Alfama, den kendes også fra andre bydele i Europas storbyer.

Sporvogne i Alfarma - Forår 2009

Der er måske ikke meget plads i sporvognene i Lissabon, men de kommer hyppigt. Dog skal man være opmærksom på at Linie 28 ofte er fyldt helt op af primært turister, der ønsker at køre ad den berømte rute.

Miradouro da Graça - Marts 2015

Fra Miradouro da Graça er der en glimrende café som giver gode muligheder for at sidde og nyde udsigten over byen og over til borgen. Ofte er det også muligt at kombinere dette med lidt musik, da det ikke er usædvanligt, at der lige kommer nogle musikanter forbi for at vise deres formåen og for at tjene lidt til dagen og vejen.

Santa Engracia Panteao Nacional - Copyright  www.all-free-photos.com

National pantheon - Forår 2019

I 1916, under den første portugisiske republik, blev kirken Santa Engrácia omdannet til et nationalt panteon. Det blev først afsluttet i 1966 under diktatoren António de Oliveira Salazar.

Opdagelsesrejsende Vasgo da Gama og fado-sangerinden Amália Rodrigues - Forår 2019

Blandt personlighederne der ligger her er præsidenterne for republikken Manuel de Arriaga, Teófilo Braga, Sidónio Pais og Óscar Carmona, præsidentkandidat Humberto Delgado, forfatterne João de Deus, Almeida Garrett, Guerra Junqueiro, Aquilino Ribeiro og Sophia de Mello Breyner Andresen. Endvidere fado-sanger. Amália Rodrigues og fodboldspiller Eusébio. Andre kendte er Luís de Camões, Pedro Álvares Cabral, Afonso de Albuquerque, Nuno Álvares Pereira, Vasco da Gama og ikke mindst Henrik Søfareren.

Miradouro de Nossa Senhora de Monte - Forår 2015

Miradouro de Nossa Senhora de Monte er Alfarmas højeste punkt og herfra er der ligeledes en glimrende udsigt over byen. Her er der rig lejlighed til at slappe af og lade indtrykkene komme til en.

Sporvogn linje 28 - En regnvejrsaften i foråret 2015

Portugal:

Bydele i Lissabon:

I nærheden af Lissabon

Udvalgte byer i Portugal

 

 


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 

"TeamViewer" Remote Desktop Software