FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Toscana:

Gardasøen:

San Gimignano

af Lars Haagen Petersen

Piazza della Cisterna - Centrum i San Gimignano - sommer 2018

San Gimignano ligger på den gamle pilgrimsrute - Via Francigena - der gik fra Canterbury i Sydengland og til Rom i Italien. Byen blev grundlagt i det 3. århundrede f.Kr. og senere fik den navnet San Gimignano, som var navnet på en biskop fra Modena, der havde forsvaret byen mod Attila. På grund af byens placering voksede den sig stor og rig i middelalderen. I 1199 opnåede byen selvstændighed, som varede til 1348, hvor den blev underlagt Firenze.

San Gimignano - sommer 2018

San Gimignano er omgivet af en velbevaret bymur, men er især kendt for sine mange middelaldertårne. Tårnene var primært et statussymbol, der udstillede familiernes rigdom, men samtidig kunne de benyttes til forsvarsformål. Middelalderen var rig på stridigheder og der var ikke bare tale om ydre fjender, der forsøgte at berige sig på byens bekosning - Interne opgør mellem "guelfere" på den ene side og "ghibellinere" på den anden, kunne være ganske blodige. Guelfere støttede paven og ghibellinerne støttede kejseren.

Wanted

En model af San Gimignano - sommer 2018

 

San Gimignano - sommer 2018

 

San Gimignano - sommer 2018

Adskillige familier havde underjordiske gange der forbandt deres tårn med andres. Så blev det relevant at fortrække sig fra sit eget tårn under et angreb, kunne man flygte til naboens eller en anden allierets.

Gelateria - Iskiosk - San Gimignano - sommer 2018

Gelateria - Iskiosk - San Gimignano - sommer 2018

Selv i regnvejr er der kø til byens bedste is hos Gelateria Dondoli beliggende i byens centrum på Piazza della Cisterna. I hele åbningstiden må man forvente kø til den populære iskiosk - og  en kø på hundrede meter er ikke usædvanlig.

San Gimignano - sommer 2018

 

San Gimignano - sommer 2018

I byens storhedstid regner man med, der har været 72 tårne - I dag er der kun 13 af disse tilbage hvoraf Torre Grossa fra 1311 på 54 meter er det højeste. Ovenstående billede er taget fra netop Torre Grossa, som er tilgængeligt for turister via byens rådhus.

Vejen til Torre Grossa går gennem byens rådhus - sommer 2018

I det pragtfuldt udsmykkede rådhus, forsøgte Italiens nationaldigter Dante Alighieri i år 1300 i egenskab af Firenzes ambassadør, at overtale San Gimignano's borgere til at deltage i den guelfiske krig mod den tyske kejser.

.

Indgangen til hotel Leon Bianco i San Gimignano - sommer 2018

Hotel Leon Bianco ligger på Piazza della Cisterna, der er en af ​​San Gimignanos største pladser og stammer tilbage fra det 11. århundrede. Det kan absolut anbefales at booke et værelse der og med udsigt til den smukke plads. Det er en enestående fornøjelse at vågne op til en sådan udsigt og i det hele taget at nyde udsigten på alle tider af døgnet. Der er givetvis andre glimrende hoteller i byen, men ingen med denne enestående smukke udsigt.

San Gimignano - sommer 2018

 

En sommeraften i San Gimignano - sommer 2018

San Gimignano blev i 1990 optaget på UNESCOs verdensarvsliste på grund af dens velbevarede og enestående middelalderarkitektur.

 

 

Gardasøen:

            

 


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 

"TeamViewer" Remote Desktop Software