FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Lascaris War Rooms

Lascaris War Rooms

Et af de mange centrale kontrolrum i Lascaris War Rooms - Sommer 2004

På grund af Maltas centrale beliggenhed i Middelhavet forsøgte italienerne og tyskerne at besætte øriget under 2. verdenskrig . Massive bombeangreb blev sat ind og alle forsyningsskibe til Malta forsøgte aksemagterne at sænke - og ofte med meget stort held. Af samme årsag led Malteserne frygteligt under krigen.

Malteserne blev udsat for mere end 3000 bombeangreb i løbet af 2 år. I denne periode og senere da krigen vendte til maltesernes og de allieredes fordel, benyttedes Lascaris War Rooms som allieret hovedkvarter for kampene i Middelhavet og senere i forbindelse med invasionen af Italien. Kort før angrebet på Sicilien samledes alle invasionsskibene i Vallettas havn - Grand Harbour - hvorfra de sejlede de ca. 100 km. til Sicilien (Operation Husky). Invasionen blev iværksat før solopgang den 10. juli 1943 med et massivt amfibisk angreb på øens sydlige kyster. I løbet af de næste tre dage involverede det mere end 3.000 skibe, der landsattes over 150.000 tropper og mere end 4.000 fly deltog i operationen. Erobringen af Sicilien tog lidt mere end en måned og førte direkte til faldet af den italienske diktator Benito Mussolini og den italienske regerings overgivelse til de allierede.

Flere kendte generaler har siddet og planlagt de skiftende operationer i dette hovedkvarter godt beskyttede fra de mange bombeangreb. Således har Dwight D. Eisenhower - senere hen amerikansk præsident - og Bernard LawMontgomery haft deres daglige gang her.

Under Lascaris Bastion findes det gamle allierede hovedkvarter - Lascaris War Rooms - som ridderne lod udgrave lang tid før 2. verdenskrig.

Det kan være lidt svært at finde frem til stedet, men efterhånden er der kommet bedre skiltning og skulle man fare vild, er der altid en venlig malteser at spørge om vej.

Adresse: Lascaris Ditch, Valletta

Lascaris War Rooms

Mange planer er blevet lagt hernede - således også "Operation Husky" - angrebet på Sicilien i 1943.

Lascaris War Rooms

 Lascaris War Rooms - Sommer 2004

Under Lascaris bastions tykke mure lod ridderne for flere hundrede år siden de rum, som nu kaldes for Lascaris War Rooms udgrave. Belejringen under 2. verdenskrig var ikke den første malteserne havde været udsat for. I 1565 angreb en stor tyrkisk - ottomansk - styrke og i løbet af 4 måneder forsøgte de at nedkæmpe forsvarerne, men uden held. Efter de fire måneder trak angriberne sig tilbage efterladende sig mere end 20.000 døde. Malteserne havde også den gang kæmpet bravt.

Lascaris War Rooms

Under krigen herskede der stor travlhed i det allierede hovedkvarter for kampene i Middelhavet  - Sommer 2004

 

Klik på billederne for at gøre dem større

Lascaris War Rooms
Lascaris War Rooms
Lascaris War Rooms

Blandede billeder fra Lascaris War Rooms - sommer 2004

Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 

"TeamViewer" Remote Desktop Software