Musik: Dee Yan-Key - Samba Pop

 

Gardasøen:

Toscana

Smukt toscansk landskab ved San Gimignano - Sommer 2018

Toscana er så ubetinget et af de smukkeste steder i Europa med sine fortryllende panoramaer og idylliske landskaber, men området er også på mange andre områder beriget i en grad som sjældent ses. Af samme årsag er der et utal af årsager til at besøge Toscana. 

Det toscanske køkken regnes med rette for et af verdens absolut bedste

Indgangen til en trøffel-shop i San Gimignano

Toscana byder bl.a. på lækre fiskeretter, kraftfulde kødretter med oksekød eller vildsvin, som er meget populært. Her bruges kødet f.eks. i smagfulde og kraftige supper eller tilberedes på grill. Det er i øvrigt også herfra at Fiorentina-steak’en har sin oprindelse.

En slagterforretning i San Gimignano - Sommer 2018

Vinene er et kapitel for sig - Lige som det toscanske køkken er i verdensklasse holder vinene sig heller ikke tilbage.  Rødvine som Chianti, Brunello og hvidvinen Frascati er berømte i hele verden.

Sangiovese druen trives bedst i Toscana. Det er den mest plantede druesort i hele Italien, men i Toscana er klimaet perfekt og producenterne er fokuseret på kvalitet frem for kvantitet. Da landskabet i Toscana også er meget bakket, får druerne mere sol her samtidig med at temperaturen svinger relativt meget fra dag til nat. Dette hjælper til, at druerne bedre bevarer deres vitale syre og aroma.

Brunello di Montalcino

En rødvin som Brunello di Montalcino regnes for en af de absolut bedste og billig er den da heller ikke. Den sælges gerne fra priser på 300 kr.  og "sky is the limit", som man siger.

En vinmark ved Montalcino  - Sommer 2018

 - Men Toscana er ikke bare rig på smukke landskaber, god mad og fremragende vine. Toscana er også kendt for sin historie, sin kunst- og kulturarv, og ikke mindst for sin indflydelse. Den Italiensk renæssance havde i stor grad sin oprindelse her og ikke mindst i Firenze, som har været hjemsted for mange historiske personer som påvirkede videnskab og kunsthistorie. Store toscanske genier som Leonardo da Vinci og Michelangelo - Forfattere som Dante og Petrarca har haft en kolossal indflydelse ikke bare i deres tid, men i tiden efter og i det meste af verden. Deres indflydelse er sværd at overvurdere.

Torvet i San Gimignano - Sommer 2018

Toscana er også rig på et utal af interessante middelalderbyer, som passer fint ind i det toscanske landskab. Ud over hovedstaden Firenze bør også nævnes Siena, Lucca, San Gimignano, Volterra, Montalcino og Pisa. Man kunne med rette tilføje flere, men ovenstående er nok de kendteste.


Lucca - Sommer 201

Ikke alle byer og huse er lige velholdte, men det gør dem nøvendigvis ikke mindre interessante eller smukke for den sags skyld. Ovenstående billede er taget i Lucca.

 

 

Gardasøen:

              

 


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations:

 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener:

 
 
 
 

Anydesk