> Rue Augusta

Lissabon - Rua Augusta

Fado music played by: Alexandre Bateiras - O Regresso

Rue Augusta - Forår 2017

Rua Augusta er en gade i det nedre Lissabon nær Praca do Comercio og Tejo-floden. Arkitekturen er gammel, og mange af strukturerne er originale. Det er en meget smuk bred mosaikflisebelagt gade, der er lukket for kørende trafik. Gaden svarer lidt til "Strøget" i København, men er dog noget mere forfalden.

Rua Augusta -  Marts 2009

Rue Augusta - Vinteren 200

Det meste af dagen er der liv i gågaden, Rua Augusta, og det er da også her man ser de fleste, gøglere, tiggere og gademusikanter. Der sker altid noget her og af samme årsag kan det anbefales, at sætte sig på en af de mange  fortovscaféer og nyde den mangfoldighed der udspiller sig for øjnene af en. Det skal dog lige med, at det ikke er et af byens billigste steder.

Det kan være hårdt at tjene til det daglige brød i en by som Lissabon. Kvinden til højre sang fra den årle morgen til den sene aften uden at det tilsyneladende gav den store indtægt selv om stemmen var fremragende.

Rua Augusta -  Marts 2009

Hvis ikke stemmen rækker må man jo finde på noget andet og mange stiller sig  op i ofte meget smertefulde positurer for at gøre sig fortjente til nogle få Euro. Gøgleren nederst havde dog valgt at gøre mere ud af udklædningen.

Rua Augusta -  Marts 2009

Gøgleren til venstre blev ført bort, efter at politiet havde konfereret med hinanden i næsten en time. Det var svært at forstå, at forbrydelsen stod mål med denne store politimæssige indsats.

Rua Augusta -  Marts 2009

Rua Augusta- Vinteren 2008

Rua Augusta er en livlig gågade dekoreret med mosaik, og her ligger modebutikker og fortovscafeer side om side. Gaden er den mest elegante i Baixa, som befinder sig i Lissabons centrum.

Rua Augusta -  Marts 2009

Den smukke triumfbue, Arco da Rua Augusta ses i baggrunden - Vinteren 2008

Hvis man kommer fra søsiden og går gennem triumfbuen, kommer man til gågaden Rua Augusta, der er en af de mange parallelle gader i Baxia. Tidligere var gaderne opdelt efter de handlenes professioner, men dette er ikke tilfældet længere. Rua Augusta - den mest fashionable gade i Lissabon - rummer alt fra eksklusive internationale tøjbutikker til små simple fortovscaféer.

Rua Augusta -  Marts 2009

Dagens høst tælles op - Rua Augusta  - Forår 2009

Det er kun naturligt, man ønsker at belønne de fattige, der har klædt sig aller mest opfindsomt ud eller som optræder med noget ganske enestående, men man burde måske snarere give sine mønter til dem, der ikke er lige så kreative eller ikke længere har overskudet til at strække hånden frem - dem som man typisk finder liggende på gamle papkasser tæt op ad husmurene eller på de hårde træbænke i parkerne.

En kønnere en af slagsen - Forår 2017

Ninho Dourado´s take away - Rua Augusta  - Marts 2009

 Ninho Dourado´s take away - Rua Augusta  - Marts 2009

Rua Augusta -  Marts 2009

To gadebetjente i centrum af Lissabon - Rua Augusta vinteren 2008

I centrum af Lissabon er politiet meget synligt, men det meste af deres tid går med at svare på turisternes spørgsmål og på at holde øje med tiggerne i bybilledet. Kriminaliteten er i forhold til andre storbyer lav.

En af de mange hjemløse i byen - Rua Augusta - Forår 2008

Rua Augusta -  Marts 2009

Rua Augusta vinteren 2008

Ganske flot og overbevisende lavet - Mozart Living Statue - Forår 2015

 

 


 

 

Lissabon, Portugal:

 


I omegnen af Lissabon:

 

Udvalgte byer i Portugal:

              

 


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations:

 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener:

 
 
 
 

Anydesk