FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Toscana:

Gardasøen:

Lucca

af Lars Haagen Petersen

Lucca - Sommer 2018

Når man taler med folk, der har besøgt Toscana,er den lille fæstningsby Lucca et af de steder, de typisk fremhæver. Lucca, der er beliggende halvvejs mellem Pisa og Firenze anses da også for at være en af de smukkeste byer i Toscana. En tur gennem den historiske gamle bydel afslører mange smukke attraktioner, maleriske gyder og charmerende pladser. Det er også her man finder Torre Guinigi, det berømte tårn med træerne på toppen og den imponerende 4 km lange bymur, der er en af de bedst bevarede i Europa.

Så er der klædt om til eftermiddagskaffe - Lucca - Sommer 2018

Torre Guinigi, det berømte tårn med træerne på toppen ses i baggrunden - Lucca sommer 2018

Torre Guinigi er bygget af røde mursten og på toppen er plantet flere gamle sten-egetræer. Det ca. 40 meter høje Guinigi-tårn er et af de få tilbageværende tårnhuse i Lucca. Det formodes at være blvet bygget i 1384 af velhavende silkehandlere, og selvom ingen ved nøjagtigt, hvor gammel taghaven er, går den mindst tilbage til 1600-tallet, hvilket kan ses af gamle tegninger over byen.

Da der var flest tårne i Lucca, var der ca. 250. Disse havde primært til formål at beskytte befolkningen mod fjender, men var dog også statussymboler. I dag er dere kun 9 tårnhuse tilbage i den gamle fæstningsby. Tårnene blev bygget i det 14. århundrede efter pesten havde hærget i Italien og da Toscana gentagne gange var blevet ramt af voldsomme sygdomme, razziaer og borgerkrig, var det fornuftigt at have sit eget personlige forsvarstårn.

Chiesa di San Michele in Foro - Sommer 2018

Kirken San Michele i Forno er dedikeret til erkeenglen St. Michael og eksisterede allerede i det 8. århundrede og er sandsynligvis fra Longobard-perioden. Kort efter opførelsen blev der tilføjet et "hospitale", så man kunne modtage pilgrimme, der rejste via pilgrimsruten Francigena. Blandt disse pilgrimme var den "hellige Davino" - en armener, hvis relikvier findes under kirkens alter. I den første del af det 11. århundrede tilføjede biskop Johannes II denne krypt.

Chiesa di San Michele in Foro - Sommer 2018

Selve kirken som den ses i dag, er resultatet af genopbygningen, der fandt sted i anden halvdel af det 11. århundrede under pave Alexander II, biskop af Lucca. Han var en af de vigtigste figurer i den gregorianske reformation, hvis formål var at vende tilbage til oprindelige rene moralske værdier. Byggeriet fortsatte i det 12. århundrede indtil 1383, hvor facaden endelig blev afsluttet.

Pilgrim San Davino's mumie - Sommer 2018

Pilgrimmene gjorde holdt ved San Michele kirken for at rekreere og for benytte lejligheden til at ære deres berømte rejsekammerater, såsom San Davino - En armensk pilgrim, der døde under sit ophold i Lucca på vej til Santiago de Compostela. En tur på 5.500 km. eller mere afhængigt af, om man bl.a. også sejler noget af vejen. Det hævdes, at hans legeme har erhvervet overnaturlige kræfter efter hans død.

Piazza dell' Anfiteatro - Lucca  sommer 2018

Piazza dell' Anfiteatro er bygget på resterne af det antikke romerske amfiteater, som blev bygget i det 1. eller 2. århundrede e.Kr. Da amfiteatret gik i forfald efter at være blevet frarøvet alle dets søjler, blev det i århundreder benyttet som affaldsplads. Senere blev der på ruinerne af det gamle amfiteater bygget huse og paladser, der fulgte amfiteatrets elliptiske form.
Den nuværende plads er resultatet af arbejdet fra Lucca-arkitekten Lorenzo Nottolini, der i 1830 ryddede arenaens centrale rum for de bygninger, der var bygget der gennem århundreder.

En tur rundt på den fire kilometer lange mur i Lucca - Sommer 2018

Lucca tilkæmpede sig sin egen identitet gennem århundreder efter at have mod flere erobringer og herskere, herunder den spanske kejser Charles II og Napoleon, der kronede sin søster prinsesse af Lucca.

Lucca - Sommer 2018

Ikke alle byer og huse er lige veldholdte, men det gør dem nøvendigvis ikke mindre interessante eller smukke for den sags skyld. Ovenstående billede er taget i Lucca og Torre Guinigi ses i baggrunden.

St Martin's Cathedral i baggrunden - Sommer 2018

Cattedrale di San Martino er en romersk-katolsk katedral dedikeret til Saint Martin of Tours i Lucca. Det er sædet for ærkebiskoppen i Lucca. Byggeriet blev påbegyndt i 1063 af biskop Anselm den senere pave Alexander II.

Katedralens kirkeskib og korset på katedralen blev genopbygget i gotisk stil i det 14. århundrede, mens vestfronten blev påbegyndt i 1204 af Guido Bigarelli fra Como.

Kirkeskibet indeholder et lille ottekantet tempel, som indeholder det mest dyrebare relikvie i Lucca. "Luccas hellige ansigt" - Et ceder-træ-krucifiks og billede af Kristus som ifølge legenden blev skåret af Nikodemus og mirakuløst ført til Lucca i 782. Kristus er klædt i colobium, et langt ærmeløst beklædningsgenstand. Kapellet blev bygget i 1484 af Matteo Civitali, den mest berømte Luccan billedhugger i den tidlige renæssance.

 

 

Gardasøen:

 

 


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 

"TeamViewer" Remote Desktop Software