Cabo da Roca

Cabo da Roca

Fado music played by: Alexandre Bateiras - O Regresso

Cabo da Roca - Forår 2009

Udsigt fra Cabo da Roca - Forår 2009

Cabo da Roca er navnet på det vestligste punkt på det europæiske fastland – et forrevet klippe-forbjerg på den portugisiske atlanterhavskyst i kommunen Sintra, ca. 32 km vest for Lissabon og 12 km nordvest for Cascais. Navnet betyder “Klippens pynt” på portugisisk

Cabo da Roca - Forår 2009

Skulle man være i tvivl....er der også skilte, der fortæller, hvor man er - Forår 2015
Meget af vegetationen er lavtliggende og tilpasset saltvand og blæsevejr. Det er hjemsted for en række flora, bl.a. den invasive plantearter Carpobrotus edulis. Denne blev indført som bunddække af lokale beboere for flere årtier siden, men nu dækker den meget af agerjorden på Cabo da Roca.  

...

Cabo da Roca  -  Efterår 2015

...

Alfama  -  Efterår 2015

...

Cabo da Roca  -  Forår 2009

Cabo da Roca - Efterår 2015

Klippen - Capo da Roca - er 144 meter høj og ligger 8 km. fra Guincho, som har en berømt strand, der benyttes til surfing - vindsurfing og dragesurfing pga. af den kraftige nordlige vind, der er dominerende om sommeren.

Cabo da Roca - Forår 2009

Cabo da Roca- Forår 2009

På klippen findes et monument med en plade, der oplyser positionen: 38° 47' N og 9° 30' Ø samt højden 140 meter over middelhavniveau. Monumentet bærer også inskriptionen: “Aqui... Onde a terra acaba e o mar começa...” “Her... hvor landet ender og havet begynder...” Hvilket stammer fra 1600-tals digteren, Luís de Camões.

Cabo da Roca - Efterår 2015

Cabo da Roca - Forår 2015

Hvis man ikke selv ønsker at køre bil fra f.eks. Lissabon kører der busser fra Sintra. Man kan så tage toget fra Lissabon til Sintra - se sig om dér - inden man tager bussen videre til Cabo da Roca. Herfra kan man så passende tage en bus videre til Cascais og så regionaltoget tilbage til Lissabon.

Cabo da Roca - Efterår 2015

Cabo da Roca - Forår 2015

Udover monumentet, findes der også et turistkontor/souvenirbutik, en bar, samt et fyrtårn og en radiosender. Endvidere er der meget tæt på et busstoppested. Bus 403 kører hver time mellem Cascais og Sintra via Cabo da Roca.

Portugal:

Lissabon:

 

 

I omegnen af Lissabon:

 

Udvalgte byer i Portugal: