Musik: Dee Yan-Key - Bossa Nova_ Back Home

Mellieha

Mellieha Paris Church

Den lokale kirke

Man kan undre sig over at Mellieha by er så relativ ung, som den er, da den har en glimrende beliggenhed på toppen af en stor klippe og med en flot udsigt over Mellieha bugten, men byen begyndte først at tage form i midten af 1800-tallet. Indbyggerantallet er nu om dage på omkring 5.000, hvilket jo heller ikke er meget. Byen består primært af lang hovedgade med en del forretninger, banker, restauranter og en kirke hvorfra der er en fremragende udsigt. Ved kirken finder man også nogle enestående beskyttelsesrum fra 2. verdenskrig - "Mellieha Shelters", som er et besøg værd.

Mellieha

En af de mange små butikker i hovedgaden - Vinter 2010

Hvis man står nede i bugten og får lyst til at gå op til byen, vil det være en glimrende idé lige at overveje om tidspunktet nu også er det rette. Er det højsommer og midt på dagen, bør man stærkt overveje om projektet ikke burde udsættes til den værste varme er aftaget - For selv om afstanden ser ud til at være mere end overkommelig, så kan den konstante stigning hurtigt få "ungpigekuløren" frem på selv den mest toptrænede turist. Det kan dog så absolut anbefales at gå derop - specielt hvis man ikke har prøvet det før - men bare ikke mens solen står højest på himlen.

Kirken er bygget i perioden 1881 - 1898

 

Our Lady Of The Grotto

Indgangen til "Our Lady Of The Grotto""

Our Lady Of The Grotto

Når man går fra bugten i Mellieha og op til byen, kan man, når man næsten er kommet helt op, se en lille indgang til "Our Lady Of The Grotto", som ligger for enden af trappen. I denne grotte findes en kilde, som skulle have helbredende virkning.

Our Lady Of The Grotto

Hernede findes alverdens børnetøj og takkebreve, som er hængt op af taknemmelige forældre, hvis børn er blevet raske efter at de har bedt i grotten og et vand fra den hellige kilde.

Our Lady Of The Grotto

 

Denne kirke blev indviet i år 409 og blev besøgt af Pave Poul Johannes II i 1990.Det var ved denne lejlighed at paven udnævnte kirken til helligdom.

 

Billeder fra "Our Lady OF The Grotto".

Mellieha Memorial

Mindested - ikke gravplads - til venstre for kirken

Tæt på kirken ses en skrilt med henvisning til "Mellieha shelters", som er beskyttelses rum, der  er hugget ud inde i klippen. Dette for at befolkningen kunne søge ly for de voldsomme bombardementer Malta blev udsat for under 2. verdenskrig. Endvidere blev beskyttelsesrummene også benyttet til at opbevare en del af hovedstaden, Vallettas, mange skatte.

Mellieha Shelters

Indgangen til Mellieha Shelters

 

Under 2. verdenskrig blev Malta et af de mest bombede områder og i løbet af 2½ år oplevede landet mere end 3.000 alarmer og over 17.000 tons bomber blev kastet ned over øerne. Af samme årsag blev det ca. 500 meter lange beskyttelsesrum i Mellieha flittigt benyttet.

Tegning over Mellieha Shelters - 2010

Tegning over Mellieha Shelters - 2010

 

Mellieha Shelters Mellieha Shelters Mellieha Shelters Mellieha Shelters Mellieha Shelters

Mellieha Shelters - 2004

 

Mellieha Shelters - December 2009

Der bliver løbende arbejdet på at forbedre udstillingen inde i Mellieha Shelters og der er sket meget siden vi var der første gang i 2004 og til nu - december 2012. F.eks. er der nu tilsat - for mig at høre - realistiske lyde, som gør udstillingen meget livagtig

Fra Mellieha by - Februar 2010

Klik på billederne for at gøre dem større

Mellieha Bay - Vinter 2008

Marfa Ridge - Winter 2010

Mellieha Bay område - Marfa Ridge - Vinter 2010

Fra Marfa Ridge er der ikke alene en glimrende udsigt over Mellieha bugten, men også over øerne Comino og Gozo, der ses tydeligt fra denne højderyg. På denne halvø er det meste af naturen uspoleret og det er da også her, man ser en del af de lokale maltesere holde til. Mange af dem har en lille båd her, som benyttes til lige at fange et par fisk til dagens middag. For enden af Marfa Ridge findes et lille kapel og en Madonna-statue.

Klik på billederne for at gøre dem større

Mellieha Bay - Marfa Ridge - Vinter 2008

 

Marfa Ridge - Winter 2010

Mellieha Bay område - Vinter 2010

 

SLUT

              


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations:

 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener:

 
 
 
 

Anydesk