Musik: Dee Yan-Key - Bossa Nova_ Back Home

Mellieha Holiday Centre  (MHC) - Malta

Lars Haagen Petersen

Mellieha Holiday Centre 2008

Dansk Folkeferies center i Mellieha - December 2008

Folkeferies mest populære feriested ligger på Malta tæt på Mellieha bay og ved foden af Mellieha by. Folk der ellers ikke er til charterferie kommer her så vel som dem, der foretrækker trygheden ved at være i "danske omgivelser", selv om man er under sydlige himmelstrøg. Alle har dog det til fælles, at de sætter stor pris på at bo i de fremragende bungalows, der med så stor succes er tilpasset det maltesiske landskab. Selv et storbymenneske som forfatteren Dan Turell nød at bo her. Det var også her, han valgte at opholde sig den sidste tid inden hans sygdom fik overtaget og han måtte flyves hjem til indlæggelse på hospitalet i Danmark, hvor han kort efter døde. En af grundende til forfatterens valg af netop dette sted har formodentligt været, at der gives så rige muligheder for at nyde opholdet uforstyrret, selv om man er omgivet af så mange landsmænd. Der er rigeligt med plads i de fremragende bungalows, hvor der også er glimrende muligheder for at nyde vejret ude under private former - enten i gårdhaven eller på tagterrassen . Dette bevirker, at man ikke er tvunget til at være i selskab med andre af områdets beboere. De fleste benytter da også bare deres bungalow som en basis - et sted at overnatte eller et sted at slappe af mellem alle de udflugter, der er så rigeligt mulighed for at tage på - enten med de lokale busser, der kører overalt på Malta eller på guidede ture. Et par af de guider, der er tilknyttet centeret, har boet på Malta i årevis og er af samme årsag umådeligt vidende om øerne, befolkningen og om landets historie. Så har man spørgsmål, kan man med stor fordel drage nytte af denne viden og de stiller sig gerne tilrådighed.

 

Mellieha Holiday Centre

Tidligere LO-formand Thomas Nielsen var en af initiativtagerne til byggeriet af Mellieha Holiday Centre, der blev opført på Malta i 1979.

Mellieha Holiday Centre

Arkitekten bag projektet var Hans Munk Hansen, der har indpasset byggeriet i den lokale geografi. Mellieha Holiday Centers lave byggeri falder således helt i med omgivelserne og det nærliggende landskab.

Mellieha Holiday Centre

Feriecenteret ligger på den nordlige del af Malta  og har ca. 17.000 gæster pr. år

 

 

Ovenstående billeder er fotograferet i nærheden af den solopvarmede swimmingpool - December 2008

Mellieha Holiday Centre er bygget i 1979, men er løbende blevet renoveret. Centret består primært af 150 3 værelses bungalows på 70 m2, der kan rumme op til 6 personer.

Mellieha Holiday Centre

Mellieha Holiday Centre

Udsnit af stuen - December 2008

Alle værelser er rummelige og det mærkes, at det var meningen at give den danske arbejder de bedst mulige rammer for en god ferie under sydens sol.

Klik på billederne for at gøre dem større

Mellieha Holiday Centre

Mellieha Holiday Centre - soveværelse

Billeder af stue, køkken, soveværelse, gæsteværelse  og soveværelse - December 2008

Mellieha Holiday Centre 2009

Der gøres meget ud af at holde området så frodigt som muligt - December 2009.

 

Klik på billederne for at gøre dem større

Blandede billeder fra MHC- December 2009

 

Kort over centeret - December 2010

Mellieha Holiday Centre har form som Afrika, hvilket man også kan se af ovenstående kort. Alle fælles faciliteter findes nederst og det er da også her de ældste og mest gangbesværede viseligt bliver indkvarteret - så er der lettere adgang til f.eks. reception, swimmingpool og supermarked.

Mellieha Holiday Centre - Kirsten Brædder Høj

Mellieha Holiday Centre

Mellieha Holiday Centre

Billederne er taget fra bungalow 214 - December 2008

Der er rigeligt med plads både i gårdhaven og på tagterrassen. Fra tagterrassen er der en glimrende udsigt til Mellieha bugten, til Mellieha by og til  "The Red Tower", men skulle det blæse for meget deroppe, er der mulighed for at tilbringe tiden i gårdhaven.

I receptionen tales der engelsk, men der er altid en dansk guide tilstede, som vil kunne træde til, hvis det skulle blive relevant.

Mellieha Holiday Centre

Der er trådløst Internet i feriecentrets bungalows, men også i lokalet ved siden af receptionen er det muligt - mod betaling - at koble sig på Internettet enten via sin egen laptop eller via de computere centret har opstillet.

Mellieha Holiday Centre - receptionen

I receptionen kan man altid forvente at få et kvalificeret svar på sine spørgsmål eller få hjælp, hvis behovet skulle melde sig.

Mellieha Holiday Centre - Receptionen 
Feriecentrets reception - December 2009 og 2010
 
Onde tunger kritiserer stedet for at være for dansk og for at holde sine gæster for meget " i hånden", men jeg forstår ikke kritikken. Det er jo helt op til en selv, hvor meget man vil gøre brug af "hjælpsomheden" og jeg synes, det er for nemt for os, der tilhører de generationer, der fik en god og lang skolegang, at kritisere dem, der ikke fik det og som eventuelt har behov for den tryghed, Folkeferie kan tilbyde. Centeret kan sagtens rumme alle typer, så længe der er tolerance til stede - både hos dem, der har behov for tryghed og hos dem, der vil begive sig ud på egen hånd - og det er det smukke ved hele konceptet.
 
Mellieha Holiday Centre 2010
Udsigt til Mellieha by fra centeret - Februar 2010
 
Fra centret er der en glimrende udsigt op til den lokale sognekirke, der befinder sig ca. 2,5 kilometer oppe ad hovedvejen, der går igennem den lille by, Mellieha.

Klik på billederne for at gøre dem større

Blandede  billeder fra centret -Februar 2010

 

 
Det lille landbrug vest for centret - Februar 2010

Lidt udenfor centret mod vest kan man se et par Dannebrogsflag og det har sikkert undret mange, men det skyldes, at ejeren ønsker at gøre opmærksom på, at her sælges diverse grøntsager, æg og vin. Dette salg har fundet sted i årevis og tidligere var det en meget bedaget herre, der forestod salget, men efter dennes død som 89-årig i 2009, har sønnen overtaget forretningen. Forretning er måske et stort ord i denne forbindelse for udbudet er ikke stort og fortjenesten er givetvis derefter, men det er dog forbavsende, hvor meget der kan dyrkes på disse stenede jorde og hvor velsmagende det er. Der er dog heller ikke tvivl om, at det er et stort slid dagligt at skulle dyrke bare en lille bid af Maltas golde jorde, hvilket ejeren da heller ikke lægger skjul på. Stedet er et besøg værd og varerne er generelt velsmagende selv om rødvinen nok ikke lige ligger på højde med den "La Vallette", man kan købe på et nærmest fast tilbud til 2,99 Euro i centrets supermarked.

 

Det lille landbrug vest for centret - Februar 2010

 

Klik på billederne for at gøre dem større

Blandede billeder fra MHC- December 2009

Melliieha Holiday Centre - Tunnel

Nedgang til tunellen der går fra centeret og under "Strandvejen" til havet - December 2009.

Da man opførte centeret i slutningen af 70´erne gjorde man meget ud af at gøre det handicapvenligt og trygt for alle. Af samme årsag  har man givetvis udgravet en tunnel, der fører under den trafikerede vej mellem centeret og stranden.

Klik på billederne for at gøre dem større

Blandede billeder fra MHC- December 2008 og 2010

 

 


 

 


Mellieha Holiday Centre

Mellieha Bay

Mellieha, MLH 9064

Tlf.: (356)22 89 30 00

Fax:  (356) 22 89 33 22

Email: info@mhc.com.mt

Link: www.mhc.com.mt

             


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations:

 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener:

 
 
 
 

Anydesk