FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE


Toscana:

Gardasøen:

 Volterra og Villa Palagione Centro Interculturale

af Lars Haagen Petersen

Indgangen til hovedbygningen - Villa Palagione 2018

Villa Palagione blev bygget for over 400 år siden under Medici-dynastiet, som et landsted for adeligefamilier.
I det 20. århundrede forfaldt bygningerne mere og mere indtil det i 1980´erne blev opkøbt af nogle tyskere, der ønskede at omdanne stedet til brug for uddannelse, ro og afslapning. Et sted, hvor man i ro og mag kunne udvikle sig kreativt i afslappede omgivelser.

Villa Palagione - 2018

Det er svært ikke at føle sig hjemme i disse smukke toscanske omgivelser lige som det også er svært ikke at føle stor sympati med disse mennesker som her viet en stor del af deres liv til dette prisværdige formål.

Wanted

Indgangen til hovedbygningen fra den lille park - 2018

En lille billedvideo

Villa Palagione ligger syv kilometer øst for det 3000 år gamle kulturcenter Volterra på den sydlige skråning af det historiske bjerg "Monte Voltraio". Her lå efter sigende den store fæstning "Kastell Monte Voltraio" samt en tætbefolket landsby, der lå under bakketoppen. Landsbyen er så vidt vides først nævnt i 967 e.Kr., under kejser Otto den Store. Kommunen havde sin storhedstid i det 12.-13. århundrede og var engang et uafhængigt byområde. I de følgende århundreder blev det imidlertid fuldstændig ødelagt af utallige militære konfligter.

Talrige arkæologiske fund, rester af mure, søjler osv. kan stadig ses i dag og giver et indtryk af dimensionerne og betydningen af dette sted.

Om dagen studerer man enten alene eller i grupper - 2018

Villa Palagione's registrerede historie tager sin begyndelse for 400 år siden, i 1598, da det florentinske dynasti af Medici-familien var på sit højeste. Så vidt vides hed den oprindelige ejer Girolamo Minucci og han var ridder i Toscana. Gennem århundrederne repræsenterede Minucci-familien Medici-interesserne i denne region. Områdets store mineralressourcer var kilden til stor rigdom og magt, men også årsagen til adskillige magtkampe. Siden Girolamos tid har boets udseende ændret sig adskillige gange gennem århundrederne - forskellige generationer og modetrends har sat deres præg.

Et af de mange restaurerede værelser - 2018

Villaen har mange store værelser og haller. "Lords and Ladies" boede på den midterste etage eller "Bel-Etage", hvor man i dag stadig kan finde de smukkeste vægmalerier og fresker, der er blevet restaurerede på fornemste vis.

Villa Palagione - 2018

Villa Palagione - 2018

Villa Palagione
Centro Interculturale
Loc. Palagione
56048 Volterra- Italia
Tel. 0039-0588 39014
Mobile 0039-3404856289
Fax 0039-0588 39129
info@villa-palagione.org

Volterra

Byen Volterra befinder sig i hjertet af Toscana og ca. 500 meter oppe på en bakke. Der er ca. 40 km. til havet, 70 km. til Firenze, 47 km. til Siena, 63 km. til Pisa og 29 km. til San Gimignano. Byen er næsten lukket inde bag bymuren fra det 13. århundrede, men udenfor findes romerske bade og det berømte Medici-fort. Det er også her man finder det såkaldte etruskiske Akropolis med 2.000 år gamle templer og boliger. Disse befinder sig på bakkeskråningen lige uden for byen, der har ca. 12.000 indbyggere.

Mindetavle vedr. kampene under 2. verdenskrig - 2018

En mindeplade fortæller, at byens befolkning under anden verdenskrig forhindrede, at byporten blev sprængt af tyske tropper.

Foto fra Indre by Volterra - Jubilæet 19. aug. 2018

Anniversary Poster - 2018


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 

"TeamViewer" Remote Desktop Software

 

Gardasøen: