Holändisches Viertel

FR

IT

MT

NL

PL

PT

ES

DE

Hollænderkvarteret

 

Hollænderkvarteret

Kvarteret blev bygget mellem 1734 og 1742 af hollandske håndværkere, som kong Friedrich Wilhelm I - soldaterkongen - havde inviteret til Potsdam. Johann Boumann var ansvarlig for opførelsen af ​​distriktet, og et museum i Mittelstrasse 8 vidner om hans arbejde. Årsagen hertil var at kongen ønskede at gøre Potsdam attraktiv for hollændere, som havde gjort et stor indtryk på ham.

Holändisches Viertel ved Gutenbergstrasse

Kvarteret består af 134 murstenshuse, som er opdelt i fire firkanter som opdeles af Mittelstrasse og Benkertstrasse. Friedrich Wilhelm der lod kvarteret opføre, havde en forkærlighed for hollandsk kultur efter, han som kronprins i 1704-05 havde været på en uddannelsesrejse til Amsterdam og Haag. Siden da havde den hollandske model været et vigtigt mål for hans ideer om en økonomisk progressiv stat og om en funktionel arkitektur. Alle de kirker, som Friedrich Wilhelm I havde bygget i Potsdam, viser hollandske påvirkninger - Også Stern Jagdschloss, den eneste bygning, den sparsommelige konge lod bygge til sig selv er i stil med enkle hollandske byhuse, der meget ligner dem i Holländer Viertel.

Wanted

I sommerhalvåret er Holändisches Viertel typisk vel besøgt

Under og efter krigen og i DDR-perioden forfaldt kvarteret mere og mere, men murens fald og de nye tider gjorde det heldigvis muligt, at restaurere det hollandske kvarter inden det ville være for sent.

Mange af husene er velbevarede og fremstår ofte, som da de i sin tid blev byggede

3 gange om året er der store festivaler i det hollandske kvarter - tulipanfestivalen i april, keramikmarkedet i september og det hollandske marked i julen.

Mange af Potsdams mindre butikker, caféer og restauranter findes i dette kvarter

Blandingen af ​​boligareal, små butikker, gallerier, workshops, pubber, restauranter og caféer giver det hollandske kvarter et miljø, der gør det populært blandt både beboere og turister.

Hvis man ønsker at vide mere om Holländer Viertel, gives der mulighed for dette i Mittelstrasse 8, som også kaldes Jan Bouman House. Det er et museum, der viser baggrunden for udviklingen af ​​det hollandske kvarter. Museet drives af "Friends of the Dutch Culture Association i Potsdam e. V.

            


Andre glimrende rejsemål/

Other fine destinations: 

På dansk:

In English

Frankrig: France:
   
Italien: Italy:

Toscana:

Toscany:

Gardasøen:

Lake Garda:
   

Malta: Malta:
   
Nederlandene: Netherlands:

Cykelruter nær Weesp:

Cycle Routes Near Weesp:

Polen: Polen:
   
Portugal: Portugal:

I omegnen af Lissabon:

Near Lissabon:

Udvalgte byer i Portugal: Selected cities in Portugal:
   

 
Spanien: Espana:
   
Tyskland: Germany:
Berlin: Berlin:
Potsdam: Potsdam:
Bad Karlshafen: Bad Karlshafen:

Ni breve til geheimearkivar m.m. C. F Wegener: 
 
 
 

"TeamViewer" Remote Desktop Software